Stiati ca exista o serie de lucruri importante de stiut despre utilizarea ochelarilor, pe care insa nu toata lumea le cunoaste? Ne-am hotarat sa adunam cateva sfaturi care sa va ajute sa va bucurati de ochelarii dvs cat mai mult timp posibil.

Reglarea ochelarilor, dupa ce i-ai primit, se face mai usor si in siguranta in magazinul de optica, de catre persoanele abilitate. Altfel, riscam sa ii stricam. Asa ca nu ezitati sa reveniti in magazin daca ochelarii nu va sunt comozi.

Curatarea ochelarilor are cateva restrictii: in primul rand, evitati cu orice pret stergerea lentilelor cu servetele de hartie, acestea pot zgaria foarte usor lentila. Exista lavete speciale pentru ochelari care va scapa de momentele neplacute cand cautati un colt de haina ca sa va curatati lentila. In al doilea rand, nu folositi alte tipuri de  detergenti decat sapunul lichid cu PH neutru. Motivul este acela ca sapunurile mai agresive, pot distruge straturile protectoare ale lentilelor de plastic.

Ochelarii nu se aseaza niciodata cu lentilele in jos, pe masa, de exemplu. Cel mai indicat mod de a indeparta ochelarii de la ochi este acela de a-i prelua cu ambele maini simultan, apoi indoim bratele ocherilor si ii asezam cu lentilele in sus. Ar fi indicat sa folositi totodata un toc de ochelari, pentru a nu ii lasa intamplator prin locuri unde ii puteti strivi. Se intampla de prea multe ori sa primim pacienti cu ochelari rupti dupa ce s-au asezat sau au calcat pe ei.

Grija la animalele de companie. De multe ori animalutele de companie, simtind mirosul nostru pe anumite obiecte, au tendinta sa le roada. Acest lucru este valabil si la ochelarii de vedere, asadar aveti grija si la acest aspect.

Atentie mare cand gatiti, se intampla uneori sa va sara ulei sau alte lichide incinse pe lentile. Incercati sa curatati cat de repede lentilele.